Hallon och hallonodling

Recept på Ingeborgs rårörda hallonsaft

(Hemmets Veckotidning, nummer 29-2001)
Att göra den här saften är som att bevara en solig sommardag på flaska.
Ljuvligt god saft blir det och den brukar ha en strykande åtgång,
även om den har lång hållbarhet.

Ingredienser till ca 10 liter saft:

  • 6 liter hallon
  • 4 liter vatten
  • 60 gram vinsyra
  • 4 kg socker
  • 2 teskedar natriumbensoat

Gör så här:

  1. Ta fram en stor bunke, häll i bären och
    krossa dem - använd en potatisstöt om du
    har, annars går det bra att krossa bären
    med en slev mot kanten. Häll i kallt vatten
    och vinsyran. Blanda ordentligt och låt stå
    över natten.
  2. Häll genom en silduk nästa dag, det brukar
    ta ett par timmar. Krama ur det sista ur sil-
    duken.
  3. Rör ner sockret i saften, rör till det löst sig.
  4. Tillsätt natriumbensoat och häll på väl
    rengjorda flaskor och ställ svalt.
Skriv ut receptet | Gå tillbaka
Copyright © 2003-2024 Crucial Point AB