Hallon och hallonodling
Recept på Ingeborgs rårörda hallonsaft
(Hemmets Veckotidning, nummer 29-2001)
Att göra den här saften är som att bevara en solig sommardag på flaska.Ljuvligt god saft blir det och den brukar ha en strykande åtgång,
även om den har lång hållbarhet.
Ingredienser till ca 10 liter saft:
- 6 liter hallon
- 4 liter vatten
- 60 gram vinsyra
- 4 kg socker
- 2 teskedar natriumbensoat
Gör så här:
- Ta fram en stor bunke, häll i bären och
krossa dem - använd en potatisstöt om du
har, annars går det bra att krossa bären
med en slev mot kanten. Häll i kallt vatten
och vinsyran. Blanda ordentligt och låt stå
över natten. - Häll genom en silduk nästa dag, det brukar
ta ett par timmar. Krama ur det sista ur sil-
duken. - Rör ner sockret i saften, rör till det löst sig.
- Tillsätt natriumbensoat och häll på väl
rengjorda flaskor och ställ svalt.
Copyright © 2003-2024 Crucial Point AB