Hallon och hallonodling

Recept på Ingeborgs hallonmarmelad

(Hemmets Veckotidning, nummer 29-2001)
En mycket god och lättlagad hallonmarmelad.
Smakar härligt på t.ex. nybakade scones!

Ingredienser:

  • 1 kg rensade hallon
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 kg socker
  • 1 citron
  • 1 flaska Certo
    (följ anvisningarna på förpackningen)

Gör så här:

  1. Häll upp hallonen och vattnet i en
    kastrull, koka upp och låt koka i 5 min.
  2. Häll i sockret och fortsätt att koka
    livligt i 1 min.
  3. Pressa citronen och slå i saften och
    fruktköttet men inte kärnorna.
  4. Ta grytan från plattan och rör snabbt
    i Certo. Rör om väl och häll upp mar-
    meladen på väl rengjorda burkar.
Skriv ut receptet | Gå tillbaka
Copyright © 2003-2024 Crucial Point AB