Hallon och hallonodling

Recept

Här finns ett par av Ingeborg Arvidssons recept
på hallonsaft och hallonsylt.
Marmeladburkar
Att göra saft, sylt och marmelad behöver inte vara besvärligt, bara man gör på rätt sätt. Min mamma gjorde alltid råsaft av bären som växte hemma i vår trädgård i Roslags Näsby utanför Stockholm. Sedan har det blivit mitt favoritrecept som jag gärna delar med mig av. Det är enklare att gå till affären och köpa saft, sylt, gelé och marmelad, men du kan aldrig jämföra med den produkten som du själv kan göra.

När vi deltar på trädgårdsmässor etc. brukar vi ha med syltburkar och saft som utställningsmaterial. Bara titta, det är många som vill köpa, och ändå har de inte fått smaka. Det är krukorna med hallonplantor som är till salu.

Tro nu inte att vi har en välfylld matkällare med saft och sylt i långa banor! Det blir inte så mycket för oss själva eftersom de flesta plantorna lämnar Risarp, och sprids över hela landet. Vi har ingen bärodling utan bara en avdelning där vi ser hur bären blir, om det är så bra som vi vill - det är höga krav.

Vi har upplevt att intresset för hallon ökar hela tiden och vi vill att ännu fler ska upptäcka att det finns goda hallon på marknaden.
Lycka till!

Ingeborg
Copyright © 2003-2024 Crucial Point AB